Ondo pozik uzten zaituen zerbait freskoa baina elikagarria jateko gogoa duzunean, ez dago osagai osasuntsuez betetako entsalada ona bezalakorik. Plater oso bat egiteko kalitatezko proteinak gehi ditzakegu esate baterako, arrautza eta arrain kontserbak, kasu honetan xerrak antxoa Kantauriarra. Babarrun berdeek letxuga klasikoari protagonismoa lapurtzen diote errezeta gehiago aberasteko.
- Osagaiak: 150 g babarrun berde, 10 cherry tomate, 2 arrautza, 8 xerrak antxoa Kantauri itsasotik, 2 koilarakada oliba txiki, 200 g atun edo bonito kontserbak, 2 koilarakada oliba olio birjina estra, 1/2 koilarakada limoi zuku, 1 koilarakada Jerez ozpin, baratxuri pikortsua, piperbeltza eta gatza .
- elaborazio: egosi arrautzak ur hotzetan 10-11 minutuz eta freskatu. Babarrunak eta tomatea garbitu. Ebaki babarrunak eta egosi ur gaziotan 7 minutu inguru, sendo utziz. Tomatea txikitu, arrautzak zuritu eta laurdenetan moztu. Osagai guztiak ontzi batean nahastu. Prestatu apailatzeak olioa limoi zukuarekin, ozpinarekin eta baratxuri aletuarekin dastatuz. Ondu eta zerbitzatu epel edo hotz.
Iturria: https://www.directoalpaladar.com/