Piper eta antxoa entsalada hau da dagoeneko goxoenetakoa. Entsaladak aukera ezin hobea dira bero biziko egun hauetarako. Poz pozik etorriko da mahaira plater koloretsu honekin. Arrakasta izateko izarreko bi osagai nahastuko ditugu. Piperrek arrain guztiek, kasu honetan antxoak, behar duten kolore eta zapore nabarmen hori emango digute. Arraina entsaladan jartzea galtzen ez dugun gehigarria da, osagai hori erraz jateko modua. Kontuan hartu jatetxe batean piper eta antxoa entsalada nola egin.
Osagaiak
2 arrautzak
6 pikillo piper erreak
1 antxoa lata
2 gazta xerra
3 baratxuri ale
Oil
Salt
Piper eta antxoa entsalada nola egin
1. Entsalada hau azkar eta erraz prestatzen da. Zailena kalitate oneko osagai guztiak lortzea izango da. Horrela bakarrik lortuko dugu azken emaitza aipagarria.
2. Lehengaia prestatzen hasten gara, piperrak labean erreko ditugu. Piper bakoitza olioarekin zabaldu eta labeko plater batean jarriko dugu. Gatza dastatzeko eta labean 180º-tan 25 minutuz.
3. Piperrak prest daudenean itxarongo dugu hoztu arte zuritu ahal izateko. Tamaina bereko zerrendatan garbitu eta moztuko ditugu. Dagoeneko prestatuta eros ditzakegu, baina ez dute zapore edo intentsitate bera izango.
4. Arrautzekin jarraitzen dugu, egosiko ditugu. Prest daudenean, 15 minutu inguru igarota, ur hotzetan sartzen ditugu zuzenean askoz hobeto zuritu daitezen. Erreserbatuko ditugu.
5. Dezagun zapore ukitu bat eman entsalada honi. Baratxuria zuritu eta zatitu zatitu ahalik eta txikien. Zartagin batean olio zorrotada batekin, frijitu baratxuria.
6. Jarri zerrendatan moztutako piperrak sorburuan. Gainean antxoa ijeztua jarriko dugu eta baratxuri frijituarekin eta bere olioarekin osatuko dugu ura. Arrautzak birrindu edo zati txikitan moztuko ditugu.
7. Dagoen errezetarik sinestezinetako bat dastatu eta gozatzeko onduko dugu. Entsalada sinple eta zoragarria probatu beharko dugu soilik.