1 solomo merkatu iparraldeko bonito gaziarekin
1 poltsa "Gourmet" entsalada
4 tomate deshidratatu
16 cherry tomate mahatsondoan
Amapola haziak
Oliba olio birjina
Sherry upategia
gatza
JARRAIBIDEAK
Entsalada prestatzerakoan iparraldeko bonito gazituaren solomoa irekitzen dugu aireztatzen has dadin.
Entsalada lau plateretan edo erretilu zabal batean banatzen dugu. Tomate gereziak gustura jartzen ditugu.
Tako edo bonito gazituaren xerrak entsaladaren gainean jarriko ditugu.
Moztu tomateak zati txikitan eta gorde oliotik.
Berotu oliba olioa edalontzi berean 20 segundoz mikrouhin labean.
Gehitu koilarakada bat Jerez ozpinarekin eta erdia amapola haziekin.
Sardexka batekin nahastuko dugu eta horrekin entsalada ondu.
Tomate zati lehorrak gainetik zabaldu eta zerbitzatuko ditugu.
ERREZETA OHARRAK
Gozatu atun entsalada gaziarekin!
Iturria: https://www.eladerezo.com/recetas/eresa-de-bonito-2.html