Iparraldeko bonito entsalada

Iparraldeko bonito entsalada
Entsalada hau bonito gazituarekin eta deshidratatutako tomate ozpin ozpinarekin, zapore konbinazio harrigarria duen errezeta da.

1 solomo merkatu iparraldeko bonito gaziarekin
1 poltsa "Gourmet" entsalada
4 tomate deshidratatu
16 cherry tomate mahatsondoan
Amapola haziak
Oliba olio birjina
Sherry upategia
gatza

JARRAIBIDEAK
Entsalada prestatu baino bi ordu lehenago, tomate lehortuak lau koilarakada oliba olioz estalitako edalontzian hidratatuko ditugu.
Entsalada prestatzerakoan iparraldeko bonito gazituaren solomoa irekitzen dugu aireztatzen has dadin.
Entsalada lau plateretan edo erretilu zabal batean banatzen dugu. Tomate gereziak gustura jartzen ditugu.
Tako edo bonito gazituaren xerrak entsaladaren gainean jarriko ditugu.
Moztu tomateak zati txikitan eta gorde oliotik.
Berotu oliba olioa edalontzi berean 20 segundoz mikrouhin labean.
Gehitu koilarakada bat Jerez ozpinarekin eta erdia amapola haziekin.
Sardexka batekin nahastuko dugu eta horrekin entsalada ondu.
Tomate zati lehorrak gainetik zabaldu eta zerbitzatuko ditugu.

ERREZETA OHARRAK
Beharbada ez zinen konturatuko, baina ez dut gatza jarri entsalada honetan, bonitoaren gatzarekin nahikoa baino gehiago baita ongailua. "Zaporetsuagoa" gustatzen zaizun proba egiten duzu, gatz pixka bat besterik ez baituzu gehitu behar.

Gozatu atun entsalada gaziarekin!

Iturria: https://www.eladerezo.com/recetas/eresa-de-bonito-2.html
eman
Erosketa saskian gehitu da
Ezin izan da erosketa saskian gehitu
Produktua behar bezala gehitu da nahien zerrendan