Pikilloak, antxoak eta oliba hautsak dituen gazta kanape hau mokadu bat da, gaztaren freskura eta piperrak antxoaren gazitzearekin eta oliba hauts beltzaren mamitasun ukituarekin nahastuta. Eguberrietako afari dotoreetan aperitibo gisa jartzeko ezin hobea da. Eta, gainera, bat-batean egiten da; oso ongi etorria den zerbait aldi berean hainbat errezeta prestatzen ari garenean, une honetan gertatu ohi den moduan.
1. urratsa: kanapeak prestatzen hasi baino ordu erdi lehenago, sartu olibak mikrouhin labean 350 watteko 30 minutuz. Denbora hori igarota, atera eta utzi hozten. Giro tenperaturan daudenean, murriztu hauts bihurtuta janari prozesadore batekin.
2. Urratsa: Pistatxoak zuritu eta, labana baten edo elikagai prozesadore baten laguntzarekin, txikitu ahalik eta finen.
3. urratsa: Gehitu pistatxo txikituak, cilantroa dastatzeko eta adierazitako gazta krema koilarakada ontzi batean. Dena ondo nahastu sardexka baten laguntzarekin eta gorde pasta hau hotz.
4. urratsa: moztu pikillo piperrak zerrendatan. Antxoak garbitu eta lehortu sukaldeko paper batekin, soberako gatza gal dezaten.
5. pausoa: jarri zartagina olio apur batekin berotzeko eta jarri ogi xerrak gainean txigortzeko. Irauli bi aldeetatik gorritzeko.
6. urratsa: gazta eta pistatxo pasta hozkailutik atera eta, koilara baten laguntzarekin, zabaldu tostadak, esnegaina ogiaren gainazalarekin bat egin ez dezan, baizik eta bolumen txikia izan dezan. Eman eskuzabal!
7. Urratsa: Amaitu pikillo piper zerrenda batzuk gainean, antxola biribil batzuk bolumen pixka bat emateko, oliba hautsa eta, azkenik, perrexil fresko txikituta apur bat. Aurkezpena: banatu gazta kanapearen tostadak pikillo piperrekin, antxoekin eta oliba hautsarekin zurezko taulan edo jai erretilu batean eta zerbitzatu egin berriak, ogia bigunegia izan ez dadin.
Iturria -> https://www.demoslavueltaaldia.com/receta/canape-de-queso-con-piquillos-anchoas-y-polvo-de-aceitunas